. * ZIYARETÇİ DEFTERİ İÇİN TIKLAYIN

11 Ağustos 2012 Cumartesi

'BİRSEN TEZER & Ekip' Live! - Akustikhane- SkyTurk Tv


Merhaba

8 Ağustos Çarşamba günü SkyTurk 360 kanalında yayınlanan 'Akustikhane' programının çekimlerine katıldık. [İlk yayın tarihi '11 Ağustos Saat: 22.00] Programa akustik bir set-upla geldik; Birsen Tezer, Tunç Öndemir, Emre Tankal.

Program banttan yayınlanıyor. Program yapımcısı N. Zafer Yılmaz'ın bizi evden alması ile güne başladık. Çekimler Maslak'taki Sheraton'un altındaki ses sistemleri satan büyük firmanın geniş tanıtım ofisinde yapılıyor.
İçeri girdiğimizde dışarının sıcağından ve boğucu atmosferinden ayrı bir şekilde bizi karşılayan serin bir salon, yapay botanik, kır sandalyeleri ve halı çimlerden oluşan bir ortam vardı. Her salona ayrı bir müzisyenin adı verilmiş ve herbirinde 100 bin dolarlardan bahsedilen müzik & video sistemleri kuruluydu. Evindeki ses ve görüntü sistemine büyük yatırım yapmak isteyenler bu salonlarda sistemleri dinliyor ve satın alıyorlar sanırım.

Bir süre sonra Birsen, Emre ve ben soundcheck için çekimin yapılacağaı odaya geçtik. Rahat koltuklar ve loş ışıklar şeklinde dizayn edilmiş bir ortam vardı. Çekimi yapan arkadaşlar Canon marka fotoğraf makinesi kullanıyorlardı. Bizi büyük plan gören makinenin lensi F2.8 / 70-200 mm. idi sanırım. İnceledim ama aklımda tam kalmamış. Benim amatör video kameram ile tüm çekimi tek ve uzak plan olarak çektik. Yayından sonra kamera arkalarıyla onu da paylaşabilirim.

Akustikhane kendi alanında çok iyi bir program.  Sevilen kişilerin akustik işlerini çekiyor. Ortalama 85 doğumlu genç arkadaşların oluşturduğu bir ekip. Elemanlar bayağı neşeli, keyifli. İşlerin başında Zafer var. Umarım programları uzun süre kaliteden ödün vermeden devam eder.

Tv'de izleyeceğiniz kayıtların ses kısmı ayrıca mixerden alındı, studyoya götürülüp mixing ve mastering yapıldı. Daha sonra videolar birleştirildi, editlendi, son ses ile birleştirildi.

Program sonunda ekibin adeti üzerine hep birlikte fotoğraf çektirdik. Benim makineye düşen poz da aşağıda :) Tüm akustikhane ekibine teşekkürler...

Aşağıda çekimden kareler ve tüm şarkıların videolarını bulabilirsiniz.

Görüşmek üzere






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder