. * ZIYARETÇİ DEFTERİ İÇİN TIKLAYIN

18 Mart 2012 Pazar

'Tunç Öndemir TAXI BAND' Live! -13- Mart 2012- Shaft/Kadıköy



Merhaba
Birsen Tezer ile gerçekleştirdiğimiz CRR konserinin çıkışında Kadıköy Shaft'ta kendi grubum Taxi Band'ın programına tam saatinde yetiştim. Taxi Band ile Dire Straits'ten Toto'ya, Mfö'den Mor ve Ötesi'ne kadar PopRock cover şarkılar içeren bir repertuarla uzun zamandır çalıyoruz. Gruptaki herkes dizi müziklerinden Feridun Düzağaç'a, Aylin Aslım'dan Moral'e kadar bir çok grup ve sanatçıya çalıyor ve bu grupla bir nevi kafamızı dağıtıyoruz diyebilirim.

Soundcheckimizi Serdar yaptı her zamanki gibi. CRR'deki ses aksiliğinden dolayı tepem attığından Serdar'ın çıkartıığı sound beni inanılmaz keyiflendirdi. Çok güçlü yeni bir mikrofon da gelmişti. Epiphone Dot, Zoom 707-2, Rat Vintage, ve Rocktron TalkBox'tan oluşan setup'ımı hazırladıktan sonra bir şeyler içmek için sahneden indik ve hemen ardından toparlanıp sahne aldık. Ben grupta solist ve ritm gitaristim. Aslında 15 günde bir çarşambaları sahne alıyoruz. Ama bu ayki yoğun Birsen Tezer konserlerinden, diğer müzisyen arkadaşlarımın ve Shaft'ın yoğun programlarından dolayı son 2 aydır tek program yapıyoruz. Ve bu ayki de salıya gelebildi hatta.
Geniş geniş söylemek ve Cem'in solosunu dinleyerek açılışı yapmak için Prince'ten Purple Rain ile başladık. Salı günüydü. Hava hem soğuktu hem de hafif yağmurluydu. Bu yüzden en başta Zuhal, Gizem, Çetin gibi aile ve arkadaş çevresi hariç kendimize çaldık diyebilirim. Uzun yıllar önce beraber müzik yaptığımız, çocukluk arkadaşım diyebileceğim Harun da saksafonunu getirmişti o gece. Harun daha önce de bizimle çaldı. Ara sıra da çalacak, keyfili oluyor. Her ne kadar lojistik işi yapıyor olsa da müzikten kopamıyor adam :) İlk sette 13 parça çalıp indik.
2. sette ise salı gününe rağmen salon dolmuştu ve herkes dans edip tek bir ağızdan şarkılarımıza eşlik ediyordu. Bu bizi bayağı bir keyiflendirdi. Ara sıra programlarımızı ziyaret eden arkadaşlarımızdan Roka Band'den Özkan, Ferhat'ın davetiyle bizimle rock 'n roll parçalarımızda bass çaldı. Yine davulda Mert ile yer değişen Acil Servis'ten Soner de bizimle bir kaç parça çaldı. Sünger ve B Planı'ından tanıdığımız Göksenin de bizimleydi ama sanırım faranjit durumları var bir süredir ve davet ettim ama 'beni bu akşam geç' gibisinden ince bir manevrayla elimden kurtuldu :) Sınıf arkadaşım Gizem bizimleydi. Onu sahneye davet ettim ve Sil baştan'ı söyledi.
Keyifli bir seyircimiz vardı. Bir çok istek şarkı yaptılar. Hatta Azarbeycan'dan gelen bir grup da tüm şarkılarımıza eşlik etti.

3'e doğru programımızı noktaladık. Bundan sonraki programımız 4 Nisan Çarşamba günü. Ayrıca başka mekan ve şehirlerde de programlarımız olabilir nisan ayında. Duruma göre hepsini sayfalarımızdan ve buradan duyuracağız.
Geceyle ilgili fotoları aşağıda bulabilirsiniz...









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder