. * ZIYARETÇİ DEFTERİ İÇİN TIKLAYIN

4 Mart 2012 Pazar

Birsen Tezer Live! - 01 Mart 2012- Telwe -Ankara



Merhaba
Geçen hafta Birsen Tezer'le gerçekleştirdiğimiz Eskişehir-Ankara konserinin 2. ayağındayız.
01 Mart gecesi Ankara Telwe'deydik. Ankara'da ekipçe üçüncü, Telwe'de ikinci konserimizdi.
Öğlen 13.00 gibi Eskişehir'den ayrıldık. Kapalı olduğu söylenen Eskişehir-Ankara yolunda gayet rahat ilerledik. Yollar açıktı fakat itiraf etmeliyim ki Ankara çok soğuktu. Yolda geleneğimiz üzerine yine bir tesiste durduk ara sıra paylaştığım ve Twitter'dan da görüşlerimi yazdığım değişik 'dinlenme tesisi yemekleri'ni tatma ritüelimi gerçekleştirdim. Bir de aynı yerde Türkiye'de bir adet bulunduğunu öğrendiğimiz bigfoot bir araca rastladık. Davulcumuz Emre'nin de bu dev aracın önünde bir fotoğrafını çekip buraya da ekledim :)

Akşamüstü soundcheck için sahneye yerleştik. Bu iş bayağı bir vaktimizi aldı. Sesler çok çok iyiydi diyemeyeceğim. Fakat konser başladıktan sonra nispeten toparladık.

Seslerimize baktıktan sonra seyircileri içeri almaya başladılar. Konser Eskişehir'e göre nispeten erken başlayacaktı. Kuliste biraz vakit geçirdikten sonra sahneye çıkma vakti geldi.

Ankara seyircisi her zamanki gibi yine muhteşemdi. Salonu tıklım tıklım doldurmuş ve sahnede hemen önümüzde yerlerini almışlardı. Alkışlarla karşıladılar. Tam bu sırada Emre'nin gitarının ortada olmadığını gördük. Küçük bir arayıştan sonra mutfak tarafından bir dinleyici arkadaş Emre'nin gitarını buldu ve getirdi (@amazonyam). Bu konu Twitter'da dahi konuşuldu diyebilirim :)
Konsere başladık. Seyircimiz her şarkımıza eşlik etti. Sürekli parçalarımızdan istekler yaptılar. Emre'lerimizin güzel soloları bol bol alkış aldı.
Ankara'da yine Gürol Ağırbaş'a ait 108 isimli parçayı çaldık. Cihan albüm ve Ortaçgil'den parçalarla ilk yarıyı tamamladık.

İkinci yarıya 'Aşk için söylenmemiş her şey' ve bir Birsen Tezer-Hüsnü Arkan düeti olan 'Hoş geldin' ile başladık. Her iki parçada da Birsen'le birlikte söyledik, düet yaptık. Seyircinin tepkisi çok güzeldi. Gürol abi bu sette Şelpe'yi çaldı. Kanun faslından sonra Çığlık çığlığa ile bitirdik.
Seyircimizin coşkusu çok yüksekti ve sahneden indirmediler. Bunun üzerine Birsen'le ben yine Hoş geldin'i düet yaptık. Twitter ve sosyal ortamda 'Rakı burcu kadını' olarak nitelendirilen ve rakıyla özdeşleştirilen Birsen, son rakı kadehini seyircisine doğru uzatıp bitirirken, bu hareketi ile salonu tam anlamıyla yıktı.

Konser sonrası kuliste uzun bir süre imza ve foto ritüelini gerçekleştirdik. Dinleyenleri Birsen Tezer'den imza almak ve foto çektirmek için birbirleriyle yarıştılar. Hatta Emre "Bira alıp geleyim derken 12 kez fotoğraf çektirdim" bile dedi :) Ankara seyircimiz böylesine coşkuluydu.
Herkesten Birsen'in samimi tavırlarından, seyircisi ile iç içe oluşundan, bizim enerjimizden bahseden pozitif mailler ve yazılar alıyoruz. Tüm bunlar için içten ve samimi Ankaralı ve tüm şehirlerdeki dinleyicilerimize teşekkürler.

Konser sonrası hemen İstanbul'a döndük. Değişmez turne servisimiz Sezai, kar ve buzla kaplı zorlu Bolu Dağı yollarında yorgun ekibimizi dikkatli şekilde İstanbul'a taşıdı. Ona da buradan teşekkürler. Sabah servisten inip hiç dinlenmeden tekrar işe gittim ve 5'e kadar çalıştım. Gerisini Twitter'dan ya da Facebook'tan takip ettiniz zaten :)
Konserlerle ilgili tüm foto ve videoları aşağıda bulabilirsiniz.

Daha sık görüşmek üzere...

* ZIYARETÇİ DEFTERİ İÇİN TIKLAYIN


























4 yorum:

  1. Birsen Hanım`ın ne kadar sempatik olduğunu geçen sene biz de Bursa`da öğrenmiştik:)
    Hatta sizinle de tanışıp ayaküstü sohbet etmiştik.
    Belli ki Ankara konseri çok keyifli geçmiş.
    Sizler oradaysanız aksi düşünülemezdi zaten!
    Bursa görünmüyor mu takvimde?
    Özledik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, evet sanırım hatırlıyorum. Mart ayı için Bursa görünmüyor ama elbette Bursa konseri olacaktır.
      Sevgiler

      Sil
  2. Teşekkürler cevabınıza...
    "Sahne Günlüğü"nü canlı tutun, takipçiniz çok olacaktır:)

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler :) Görüşmek üzere :)

    YanıtlaSil