. * ZIYARETÇİ DEFTERİ İÇİN TIKLAYIN

27 Şubat 2012 Pazartesi

Birsen Tezer Live! - 26 Şubat 2012- TT Arena /Vip Lounge


Merhaba.
26 Şubat 2012 Pazar günü değişik bir sahne tecrübesi yaşadık diyebilirim. TT Arena'da, Galatasaray-Beşiktaş karşılaşması öncesinde Vip Lounge'ta Birsen Tezer ve ekip müzisyenleri olarak müzik yaptık. Cihan albüm şarkılarını çaldık.

Bir gece öncesinde Beyoğlu Haymatlos'ta çalmıştık ve yorgunduk. Buna rağmen 12.30'da menajerimiz Koray, turnemizin keyifli servisi Sezai ile kapımıza dikildi :) Sabah sabah Sezai'yi görünce keyfim yerine geldi doğrusu. Daha sonra arkadaşları da alıp stada doğru yöneldik.

Bu iş, hayatımda çaldığım beşinci tuhaf tecrübem olacaktı. Daha öncekiler; kuaför salonu, Profilo üretim bandı, cezaevi, koltukçu açılışı ve döner salonu şeklinde sıralanıyor :P
Bu TT Arena Vip Lounge işi de 'statta' çalma olarak nitelendirilirse bu listeye dahil olabilir. Umarım bir gün gerçekten Bon Jovi gibi, U2 gibi yine statta ama bu kez çimlerin üzerindeki sahnede çalma tecrübesini de yaşarım.

TT Arena çok büyük ve lüks bir tesis. Normal zamanda işimin düşmeyeceği de bir tesis ayrıca. Böyle bir yeri ömrüm boyunca yakından inceleme fırsatım olmamıştı. Bu duyguyu yeterince yaşadım bugün. Boşken de doluyken de. Yine de bir Fenerbahçe sempatizanı olarak Şükrü Saraçoğlu'da yaşamayı tercih ederdim, o ayrı.

Soundchecki bitirdikten sonra hazırlanan açık büfeden akşam yemeğimizi aldık. Sanırım su böreği ve profiterol herkesin aklında kalmıştır. Yemekler nefisti. Maçın başlamasına bir saat kadar kala programımıza başladık. Misafirler maç öncesi müziğimizi dinlediler. Salonda Birsen Tezer dinleyicileri de vardı ve bazıları için bu durum gerçekten büyük sürpriz oldu. Hatta Twitter'da 'Maça gelip Birsen Tezer'le karşılaşmak büyük sürpriz' şeklinde dâhi paylaşan arkadaşlar vardı. Okuldan öğrencilerim de maça gelmişlerdi ve beni görünce bayağı şaşırdılar onlar da. En öne geçip bu tuhaf anı görüntülediler :)

Tam 1 saat çaldık ve programımızı bitirdik. Toparlanıp gitmeden önce stat yöneticilerinden bir hanım, maçı izlemek isteyip istemediğimizi sordu. Grupça izlemek istediğimizi belirttiğimizde bizi kontrol odası denen bir salona götürdü. Tüm stada hakim şahane manzarası olan bir salondu. Güvenlik, anons yönetimi vs. gibi karışık işler bu salondan yönetiliyordu. Beşiktaşlı Gürol abi orada kalıp tüm maçı izlemek istedi. 15 dakika kadar maçı izledikten sonra trafiğe kalmamak için ayrıldık. Sezai'nin servisi ile evlerimize dağıldık. Hepimiz için değişik bir gün oldu doğrusu.

Konu ile ilgili fotoları yazı sonunda bulabilirsiniz.
Önümüzde; çarşamba günü Eskişehir 222 ve perşembe günü Ankara Telwe konserlerimiz var.

Diğer Birsen Tezer konser ve Taxi Band program yazılarında görüşmek üzere...










Birsen Tezer Live! - 25 Şubat 2012 -Haymatlos/Beyoğlu


Merhaba.
25 Şubat Cumartesi gecesi turne sonrası ilk İstanbul konserimizi Beyoğlu Haymatlos'ta yaptık. Daha önce 3-4 kez Haymatlos'ta sahne aldık. Ses konusunda çok tatmin olduğumuz söylenemez -ki dinleyenler de sözlükte ya da bize yazdıklarında aynı konudan şikayetçiler, dün gece sesler nispeten daha iyiydi diyebilirim. Erken bir saatte soundcheckimizi yaptık ve iki grup haline sonradan buluşmak üzere mekandan ayrıldık.
Emre T. ve Emre G., Alican, Ceylan, Yelda ve ben, yemek yemek için bir kaç mekan bakındıktan sonra Mask programından önce de gittiğimiz Cambaz'da karar kıldık. Program öncesi geleneğimiz üzerine biraz demlenip biraz da sohbet, muhabbet edip sahne gerginliğini atmaya çalıştık.

Gürol Ağırbaş'ın Zuhal Olcay ile Ankara'da programı olduğu için bas gitarda yine Gürol abi ile bu gibi durumlarda dönüşümlü çalan Alican Narman bizimleydi. Yemek sırasında bayağı bi güldük eğlendik :)

Mekan biraz geç doldu. Hava çok güzeldi. İnsanlar yemeklerini, içkilerini bitirip öyle konser dinlemeye geldiler. Sahneye çıkmamız 11'e doğru oldu. Tüm salon ağzına kadar doluydu. Bizimle olan tüm dinleyici arkadaşlara teşekkürler.

Değirmenler'le ilk sete başladık. Dün gece gitarist Kerem Türkaydın da bizimleydi. Bir kaç parça çaldıktan sonra Birsen Kerem'i sahneye davet etti. Birlikte iki şarkı çaldık. 50 dk. kadar sonra bir sigara molası verdik. Daha sonra ikinci sete başladık. 'Aşk için söylenmemiş her şey' ve 'Hoş geldin'de Birsen'le birlikte düet yaptık. Albüm parçalarımız ve Ortaçgil şarkılarıyla devam ettik.

Dün gece hem biz, hem dinleyicilerimiz hep birlikte ilginç bir duruma şahit olduk. Tolga isimli bir arkadaş sahneye çıkıp mikrofondan sevgilisine evlenme teklif etti :) Bu güzel ânın videosunu ve konserden detaylı fotoğrafları yazı sonunda bulabilirsiniz.

Saat 1'e kadar çaldık. Çığlık çığlığa ile bitirdik. Seyircimiz keyifliydi. Renkli bir gece geçirdik. Sırada Eskişehir (29 Şubat Çarşamba/222 Park) ve Ankara (1 Mart Perşembe/Telwe) konserlerimiz var. Konserlerimize bekliyoruz.
Görüşmek üzere.











20 Şubat 2012 Pazartesi

Birsen Tezer Live! [2. Turne, 4. Ayak] Simurg Temple/Antalya - 17 Şubat 2012

[Başlarken Not: Turnenin video-mix'ini ve fotoğrafları konu sonunda bulabilirsiniz. Ayrıca turnenin en son ayağından itibaren aşağı doğru tüm Birsen Tezer turne ve TÖ. Taxi Band bar programları hakkındaki yazıları okuyabilirsiniz. Daha önceki sayfalar için sayfa sonundaki 'Önceki kayıtlar' linkine tıklayınız.
Tunç Öndemir Live]

Merhaba

Antalya Simurg Temple’daki konserimiz için Denizli’den yola çıkma vakti geldi. Bir gece öncesinden bizi Denizli-Antalya yolunda çetin şartların beklediği duyumunu almıştık. Yola çıktığımızda anladık ki tüm söylenenler doğruymuş. Hayatta aklıma getirmezdim bu yolun kar ve buzla kaplı olacağını. Ama bu sene tüm Türkiye’yi saran soğuk hava ve kar dalgası burayı da esir almıştı resmen. Temkinli bir şekilde yola devam ettik. Çok güzel kış manzaraları ile karşılaştık. Daha sonra Korkuteli’de mola verdik. Bir kamyoncu lokantasıydı resmen ama hayatım boyunca yediğim en lezzetli kurufasülyenin satıldığı bir lokantaydı da ayrıca. Kebap çeşitleri de öyle. Karnımızı doyurup buz tutmuş aracımızla yola koyulduk. Akşamüstü Antalya Kaleiçi’ne vardık. Mekan üç katlı ahşap bir binaydı. İç dekorasyonu sevdiğim bir tarzdaydı. Tonmaister olmadığından bar işletmecilerinden Haydar isimli arkadaş seslerimizle ilgilendi. Sesler güzeldi. Gece boyunca da aynı güzellikte devam etti diyebilirim. Biraz bahçede vakit geçirdik ve daha sonra otelimize gittik. Aspen Otel’de konakladık. Geceyi üşüyerek geçirdik diyebilirim. Açıldıktan 10 dk. sonra devreye giren klimalar, hiç tahmin etmeyeceğim kadar soğuk Antalya gecesini ısıtmaya yetmedi. Biraz uyuduktan sonra Birsen Tezer ve menajerimiz Koray bir söyleşi için otelden ayrıldılar. Daha sonra biz de dahil olduk ve Simurg Temple’daki konserimiz için mekana geldik. Kulisimize girerken dinleyicilerimizin mekanı yine tıklım tıklım doldurduğunu gördük.

Konser vakti gelince klasik başlangıcımızı yaptık. Bir türlü ısınamayan ellerim, introda hata yapmama neden oldu. Neyse ki spotlar ve seyriciler ilerleyen dakikalarda ısınmamızı sağladı. Antalya seyircisi başta biraz çekingen kalmakla birlikte bizi sıcak karşıladı. Şarkılara eşlik ettiler, yine bir ağızdan söylediler, yine bolca fotoğraf çektirdiler ve albümü imzalattılar. Biz programdayken elektrik kesintisi oldu. 1 dakika kadar sonra geri geldi neyse ki J

50 dakikaya yakın çaldıktan sonra ara verdik. Antalya’da yaşayan amcam ve yengem de Birsen Tezer sevenlerden ve konsere gelmişler, haberim yoktu. Benim için sürpriz oldu. Bir yandan onlarla ilgilendim. Bir yandan da kuliste vakit geçirdim. İkinci sete yine ‘Tuhaf’ ve ‘Hoş geldin’ ile başladık. Kanun şarkılarımızı da yaptıktan sonra Birsen belki de ilk kez ‘Çığlık çığlığa’ yerine ‘Aşk bu değil’ ile programı bitirdi. Çünkü Çığlığı 1. sette söyledi yine ilk kez.

Bizden sonra Simurg Temple’da mekanın cumartesi grubu vardı. PopRock yaptılar. Bir süre mekanda kalıp fotoğraf ve imza ritüelini görüntüledik ve kuliste yorgunluk attık. Daha sonra sabah erken saatteki uçağımza yetişmek için otelimize döndük. İlgisini eksik etmeyen Antalya seyircisine teşekkürler.

Sabah 9.30’daki uçağımız için 7.30’da kahvaltıda buluştuk. Daha sonra havaalanına doğru yola çıktık. Antalya’da yolda muntazaman müzisyen heykelleri var. Özellikle de gitarist heykelini gören Emre dayanamadı ve ‘Sonunda bizim de heykelimizi dikmişler!’ dedi J

Emre ve ben uçaktan hafiften çekindiğimiz için espriler içinde, güneşli bir havada rahat bir uçak yolculuğu ile İstanbul’a döndük. Turnemizi başarıyla tamamladık. Birsen Tezer ve Cihan dinleyicileri ile hasret giderdik. Gittiğimiz her şehirdeki tüm mekanları neredeyse ağzına kadar dolduran, müziğimize gönül vermiş her dinleyicimize teşekkür ederiz.

25 Şubat Cumartesi Haymatlos/İstanbul konserinde görüşmek üzere…

* ZIYARETÇİ DEFTERİ İÇİN TIKLAYIN


















Birsen Tezer Live! [2. Turne, 3. Ayak] Jazz&Rock/Denizli - 16 Şubat 2012



Merhaba.

16 Şubat Cuma günü Denizli Jazz&Rock Bar’da çalmak için Birsen Tezer ve ekip müzisyenleri olarak sabah 11 civarı İzmir’den yola çıktık. Üç saat kadar karlı dağ yollarında ilerledikten sonra Denizli’ye ulaştık. Jazz&Rock bar küçük bir yer, uzun ince bir mekan. Arka tarafta sigara içilen ve havanın durumundan dolayı son derece soğuk olan bir balkonu vardı. Fotolarda Gürol abi dahil İnsanların sırtlarında tek tip kareli battaniyeler görebilirsiniz. Ama mekanın içi özellikle gece olduğunda çok güzeldi. Redd’den Gündoğarken’e, Ogün Sanlısoy’a kadar bir çok şarkıcı ve grup mekanda sahne almış. Hoş bir mekandı. Sahnedeki yerlerimizi belirledik ve soundcheckimizi bitirip otelimize gittik. ‘Şiir’ isminde güzel bir otelde kaldık. Pencereden Denizli’nin koca dağları görünüyordu. Otelin her yerinde bir şairin üç boyutlu portresi ve şiirleri vardı.

Odamızda birkaç saat dinlendikten sonra tekrar mekana geldik ve direkt olarak sahneye çıktık. Yine ‘Değirmenler’le başladık. Denizli seyircisi çok güzeldi. BirsenTezer’i özlemle karşıladılar. Bütün şarkılara eşlik ettiler. Jazz&Rock Bar’ı tıklım tıklım doldurdular. Bolca fotoğraf çektirip albümümüzü imzalattılar.

Yine güzel geçen bir konserin ardından yorgunluğumuzu atıp güzelce dinlenmek ve ertesi günkü Antalya yolculuğuna hazırlanmak için otelimize dönüp jakuzili küvetlerimize serildik J

Antalya konserinde görüşmek üzere…

* ZIYARETÇİ DEFTERİ İÇİN TIKLAYIN

















Birsen Tezer Live! [2. Turne, 2. Ayak] Bios/ İzmir - 15 Şubat 2012



Merhaba.

Birsen Tezer’le ikinci turnemiz 15 Şubat Çarşamba günü Muğla ayağıyla başladı. Ben okuldaki görevimle ilgili olarak maalesef bu konsere katılamadım. O yüzden Muğla/Mabolla ile ilgili yazabileceğim tek şey, ekip arkadaşlarımdan güzel bir konser olduğunu duymuş olmamdır J

16 Şubat Perşembe günü İzmir 'Bios' konserimiz vardı. Ben akşam 18.30 uçağı ile İzmir’e gittim. Hava yağmurluydu ve soğuktu. Arkadaşlar da turne minibüsü ile Muğla’dan İzmir’e ulaşmışlar ve soundchecki bitirip yemeğe gitmişlerdi. Ben tek başıma seslerime baktım, sahnedeki setup’ımı hazırladım ve doğru yanlarına gittim. A6 Grill Bar isimli keyifli bir mekanda mükellef bir sofra eşliğinde rakılıyorlardı. Selamlaşma faslında sonra ben de katıldım. Yol yorgunluğunun üstüne şömine başında program öncesinde yemek yemek ve konser moduna geçmek gerçekten harikaydı. Tahta şişlere kaktığımız sucukları da bira eşliğinde şöminede kızartıp yiyerek keyif içinde mekana döndük.

Seyircimiz mekanı ağzına kadar doldurmuştu. Kulis sahnenin yukarısındaydı ve görünen manzaraya göre asma kat dahil her yer tıklım tıklımdı. Bir süre sonra sahneye indik ve alkışlar içinde konsere başladık. İzmir seyircisi geçekten çok müthiş. Beğenilerini sık sık alkışla dile getiriyorlar. Hepsinin yüzü gülüyor, herkes çok sıcak. Sahne yerden bayağı bir yüksekteydi. Dinleyici arkadaşlarımız tam önümüzde başları yukarıda tüm şarkılarımızı bir ağızdan söylediler ve her zamanki gibi videoya çekip, daha biz sahneden inmeden Youtube ve Twitter’a yüklediler bile sağolsunlar J İzmir seyircisinin bizi özlediği her hallerinden belliydi.

Ara verdikten bir yarım saat sonra tekrar sahne aldık. Yine önce Birsen ve ben tek olarak ‘Tuhaf’ ve ‘Hoş geldin’i seslendirdik. Ardından sahne arkadaşlarımız yerlerini aldılar. Emre’nin, Gürol abinin ve Emre Günaydın’ın soloları İzmirlilerden bol bol alkış aldı. Tüm parçalarımızı çaldıktan sonra yoğun istek üzerine Balıkesir’i bir kez daha söyledik. Seyircimizden ayrılmamız zor oldu ama konser tamamlandı. Herkes kulise çıktıktan sonra toparlanırken dinleyici arkadaşlar onlarla bir şeyler içmemiz için sahne önünde resmen kuyruk oluşturdular. Ben de Birsen ve ekibe ilettim. Biraz da çıkışta yeni tanıştığımız arkadaşlarla sohbet ettik, oturduk, güldük eğlendik ve sabaha karşı Vesta Liman ismindeki otelimize dağıldık yoksa muhabbetin biteceği yoktu J

Sabah 11 gibi Denizli konserimiz için yola çıktık. Bir dahaki İzmir konserimiz Yine Bios’ta 22 Mart Perşembe, saat 22.00’de.

Görüşmek üzere...

* ZIYARETÇİ DEFTERİ İÇİN TIKLAYIN